Aktivnosti u vreme pandemije – jul

Polagano smo prešli u drugu polovinu godine, i nastavili sa turnirima na otvorenom – iskoristili smo priliku da spojimo turnir manjeg formata – studentsko prvenstvo i radionice za predavače. Od početnih 12-15 učesnika koji su se prijavili, na radionicama za predavače je bilo četvoro polaznika. Na radionicama za sudije je bilo očekivalno malo polaznika, pošto je uslov za učešće bio da su iskusni Go igrači.

U svakom slučaju lepo vreme je učesnike studentskog prvenstva izmamilo da igraju napolju, što je na momente bilo naporno pošto se u Domu učenika “Patrijah Pavle” odvijalo i nekoliko sportskih kampova.

Na takmičenju je  trijufovao Mihailo Jaćimović, što je donekle i bilo očekivano. Drugo i treće mesto su zauzeli Sara Đorđević i Miloš Stojanović. Još jednom čestitke svim studentima, nadam se da će nastaviti da nižu uspehe i u go i u profesionalnoj karijeri. Tablu sa redosledom možete pogledati ovde

Već pomenute radionice za predavače i sudije održale su se takođe za vreme trajanja turnira – za predavače je održano 3 sesije predavanja (O treningu i podučavanju, Edukativni pristupi i materijali, Pregled i iskustva iz onlajn radionica) uz sesije igranja na malim tablama. Za sudije je održana jedna sesija – na kojoj su se polaznici upoznali sa sistemima turnira, kineskim i japanskim pravilima, najčešćim incidentima, te sistemima parovanja i detaljima programa za parovanje OpenGotha. Nove sudije su Marta Prelić, Miloš Stojanović i Mihajlo Anđelić.

Još jednom hvala na učešću svim polaznicima kursevana kao i predavačima: Mijodragu Stankoviču, Mihajlu Anđeliću i Draganu Dubakovićiu.

Posle turnira i radionica deo učesnika je produžio i na Go Kamp u Izmeniju, Mađarska. Tokom 6 dana kampa, okupilo se 50-ak učesnika iz nekoliko zemalja Evrope, i uz predavanja, turnire i slobodne aktivnosti delilo svoja znanja i pasiju za Go. Treba pomenuti i da je jedan od predavača bio i naš Dušan Mitić.

Glavni utisak je svakako upoznavanje i druženje učešnika svih uzrasta uz atmosferu koja je nešto lagodnija nego na uobičajenim okupljanjima tokom turnira. Bilo je lepo upoznati nove ljude, a posebno mlade talente u nastajanju.