Nataša Bošnjak odbranila titulu

Zajednička slika

Zajednička slika pod drvetom

Prošlog vikenda je u Beogradu, u prostorijama kluba društvenih igara C22, održano Prvenstvo Srbije u ženskoj konkurenciji. Na prvenstvu je učestvovalo devet takmičarki iz pet klubova. Titulu je, kao i prošle godine, osvojila Nataša Bošnjak, članica Go Kluba Radnički iz Kragujevca, sa svim pobedama. Drugo mesto je osvojila Ivana Stojanović, a treće Marta Jorgačević, obe iz Beograda.

Na prvenstvu je bilo čak 6 debitantkinja. Po prvi put su se na ovakvom turniru pojavile igračice iz Novog Sada, a najveći broj takmičarki došao je iz Go Kluba ProGo iz Niša.

Još pre početka se znalo da će titulu odlučiti među sobom trojka Bošnjak, Jorgačevič, Stojanović. Nataša je već posle prva dva kola, praktično, odbranila titulu pobedama nad direktnim konkurentkinjama. Naročito je uzbudljiva bila partija u drugom kolu kada je posle velike borbe dobila Martu. Obe igračice su partiju završile duboko u bjojomiju i Nataša se čini se bolje snašla u poprilično stresnoj situaciji za obe takmičarke. U trećem kolu se vodila borba za drugo između Marte i Ivane. Ivana je iskoristila Martin pad posle poraza od Nataše i uspela je da ubije grupu, posle čega je Marta predala.

Čini se da Nataša nije samo jako dobar igrač goa, već i učitelj. Njene učenice, Bojana Knežević i Marina Kovačević, su završile kao četvrta i peta ispred četvorke iz Niša.

Kompletnu tabelu i rezultate možete videti na sajtu EGD-a –> OVDE

Marta, bivša šampionka, protiv Ane, buduće šampionke

Picture 1 of 23

Marta Jorgačević i Ana lić

Leave a Reply

Your email address will not be published.