Radnički novi šampion

Ekipno Prvenstvo SrbijeProteklog vikenda je odigrano 38. Ekipno Prvenstvo Srbije u Gou. Za dva dana je odigrano pet kola, a novi šampion Srbije je ekipa Radničkog iz Kragujevca. Kragujevčani su dobili svih pet mečeva, sa samo dva poraza od 20 mečeva. Drugi su bili goaši Studenta, oslabljeni neigranjem Nikole Mitića, a treća je bila ekipa Beograda.
Turnir se igrao u Domu učenika srednje železničke škole u Boegradu uz pomoć Pro-Goa iz Niša i IMS Konsaltinga iz Beograda.

I pre početka turnira se znalo da su glavni kandidati za titulu Radnički i Student, dok je Beograd vrebao priliku da iznenadi. Šampion je praktično rešen već posle prvog dana igre, kada su igrači Radničkog dobili ekipe Studenta i Beograda sa po 3:1. Protiv Studenta su jedini poraz doživeli na drugoj tabli, gde je Stanković Mijodrag dobio mladog Mihaila Jaćimovića.
U duelu protiv Studenta je viđen i najveći derbi ovog prvenstva, na prvoj tabli. Sastali su se Dušan Mitić i Lazar Manojlović, uz Nikolu Mitića najjači srpski goaši. Očekivala se pobeda igrača Studenta, ali se Laza nije složio sa tim. Uspeo je da iznenadi favorita i donese vrednu pobedu Radničkom. Na kraju je bilo 5,5 poena razlike za Lazu.

Sledeći veliki domaći turnir će biti pojedinačni Kup Srbije, koji se igra početkom Jula, takođe u Beogradu. Pre toga Dule Mitić putuje u Bangkok na amatersko Svetsko Prvenstvo, a posle Kupa Srbije će reprezentativci učestvovati na Prvenstvu Evrope u Liberecu.

Kompletne rezultate možete pogledati na EGD

Leave a Reply

Your email address will not be published.