Sajam sporta 2018

Bili smo na sajmu sporta, družili se sa zainteresovanim posetiocima i upoznavali ih sa osnovnim pravilima i konceptima igre (koncept teritorije i brojanja poena). Demonstracija igre od par minuta sa delimičnim pravilima se pokazala kao primerena sajamskom okruženju, pa je većina zainteresovanih otišla sa entuzijazom i spremnošću da nas posete 1. i 2. decembra u klubu društvenih igara Astal na detaljnijoj radionici o Go-u.

 

Osim druzenja sa posetiocima, stigli smo i da odigramo neku partiju, prenesemo malo naprednijeg znanja i prekratimo  trenutke praznog hoda.  Družili smo se i sa prijateljima koji igraju Bridž (imali su štand pored), prisećali se nekih trenutaka iz 70-ih godina u Domu omladine kada je Go u Beogradu počinjao svoj put.

Slike Go takmicenja iz 70-ih

Hvala Nenadu Miskovicu na slikama i podsecanju

Generalni utisak sa sajma – da smo se susreli sa vise od 50-ak ljudi (većinom dece) i da smo uspeli sa kratkom prezentacijom partije da im odškrinemo vrata ka svetu Goa. Iako smo otišli sa manje promotivnih materijala (slike i posteri), proaktivnim pristupom (pitanjem “Da li ste nekad culi za igru Go?”) uspeli smo da privučemo pažnju onih koji se nikada ranije nisu sureli sa ovom igrom. Utisak 2 – sport i ovaj sajam treba jos više promovisati. Ovo je jedinstvena prilika da deca isprobaju i da se upoznaju sa različitim i manje poznatim sportovima i da nađu neki koji će odgovarati njihovom senzibilitetu i interesovanjima.

Hvala Branislavu, Milošu i Sanelu što su bili voljni i imali strpljenja da prenesu svoje znanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.