1. profesionalno prvenstvo Evrope

prvo profi prvenstvo evropeSt. Petersburg će biti domaćin prvog prvenstva Evrope profesionalaca u gou narednog vikenda. Na istom mestu na kome će se krajem jula i početkom avgusta održati pojedinačno prvenstvo Evrope, Ruska go federacija i evropska go federacija spremaju spektakl za početak sezone turnira. Pet možda najjačih igrača iz Evrope će se takmičiti među sobom, a partije će uživo komentarisati Li Hajin, 3p, i Žao Balong, 2p, na youtube kanalu ruske federacije.

Pored domaćina, Ilje Šikšina i Aleksandra Dineštajna, za titulu prvog profesionalnog šampiona Evrope će se boriti Ali Jabarin iz Izraela, Mateuš Šurma iz Poljske i Fan Hui iz Francuske. Biće ovo idealna prilika da se vidi da li je poraz Fan Huia posledica loše forme Francuza ili je AlphaGo ipak najjači igrač u Evropi.

U isto vreme će se igrati i 7. Kup Kineskog Konzula u St. Petersburgu, na komese očekuje učešće više od 200 igrača. 13. i 14. februar su samo zagrevanje za ono što će uslediti skoro pola godine kasnije. Na istom mestu će se održati 60. Evropski go kongres.

Sponzor 1. profesionalnog prvenstva Evrope je ruski biznismen Vladimir Romanov. Ulaganje u sport mu nije strano jer je već vlasnik fudbalskog kluba Harts u Škotskoj, kao i košarkaškog kluba Žalgiris…
Kao što rekosmo, partije možete da pratite u subotu i nedelju od 11 sati na youtube-u, kao i na KGS-u gde će se prenositi obe partije profesionalaca, kao i prve dve table Kupa konzula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.