Aktivnosti u vreme pandemije – avgust: online turniri i kamp

Većina Go aktivnosti odvija se u virtuelnom svetu i dalje. Jul i avgust su meseci kad se obično dešava najveća Go smotra u Evropi – Evropski Go kongres. Nažalost, zbog dobro poznate situacije sa koronom – turnir je pomeren za sledeću godinu.

U istom periodu godine obično se odvijaju i drugi Go kongresi – američki i japanski (dok je latinoamerički go kongres u oktobru) – ove godine svi su otkazani. Ipak, Amerikanci su želeli da održe duh kongresa i zajednišva pa su organizovali virtuelni Go kongres, što je dalo priliku i učesnicima iz drugih krajeva sveta da učestvuju. Pa je tako i iz Srbije učestvovalo 8 igrača – 6 iz Niša i dvoje iz Beograda. Stranicu sa rezultatima otvorenog turnira možete pogledati ovde.

U toku je i jedan od najznačajnijih turnira u svetu amaterskog Goa – Kup premijera J.Koreje. Ni Južna Koreja nije htela da prekida tradiciju pa su organizovali igranje preko tygem Go servera. Naš predstavnik je Nikola Mitić, i posle drugog kola u svojoj kvalifikacionoj grupi plasirao se među prvih 32. Rezultate pratite na zvaničnom sajtu turnira 

Pre američkog Go kongresa, održan je i prvi virtuelni turnir u okviru SEYGO tour-a, domaćin je bila Ukrajina. a rezultati našeg tima su sledeći: Vuk Dušanić: 3-3, osvojeno četvrto mesto u konkurenciji U16. Dokić Ilija: 2-3. Ilić Ilija: 3-3, Todorović Dušanka: 5-1 što je izvanredan rezultat! Rezultate i konačni plasman možete pogledati ovde.

 

Četvrta novost je svakako posebno značajna, zato što se nešto tako odvija po prvi put u Srbiji –  u organizaciji kluba Pro Go sredinom meseca biće priređen go kamp za 15-oro mladih igrača. Kamp se, uz sve higijenske mere predostrožnosti organizuje na Suvoj planini, u blizini Niša, u ambijentu planinarskog doma. Učesnicima želimo da vredno rade i da se dobro provedu na planini. Detalje planiranih aktivnosti možete pogledati ovde