Pojedinačno prvenstvo Srbije 2020.

Prethodni vikend (16-18 oktobar) održano je 46. Pojedinačno prvenstvo Srbije. U okolnostima epidemije okupili smo se u hotelu Šumarice u Kragujevcu na prvom ovogodišnjem turniru. Bilo je dosta lepo videti prijatelje i igrače posle dužeg vremena na okupu.

Okupilo se 17 igrača u muškoj konkurenciji. Tokom tri dana odigrano je 6 kola i u borbi za prvo mesto nije bilo mesta iznenađenjima  – trijumfovao je Dušan Mitić. U borbi za ostala mesta bila je velika borba – drugo mesto osvojio je Mijodrag Stanković sa 4 pobede, a treće Miloš Bojanić. Interesantno je pomenuti da je četvoro igrača (od 3. do 6. mesta) imalo po 3 pobede. Bilo je pomalo iznenađenja u kojima su akteri bili Mihajlo Anđelić i Vuk Dušanić – naime Mihajlo je izgubio u drugom kolu od mladog Vuka Dušanića, ali je pobedio u poslednjem Miloša Bojanića. A Vuk je pored Mihajla pobedio i Luku, još jednog igrača po kategoriji snažnijeg od njega 

U ženskoj konkurenciji učestvovale su 4 takmičarke, sve iz Niša. Najbolja je bila Đorđević Sara koja se već u prvom kolu sastala sa rivalkom Todorović Dušankom i najavila ishod već na startu turnira.

Bilo je interesantno igrati sa maskama, ali svi učesnici su to podneli dosta dobro. Svakako utisci sa ovoga turnira će ostati navijanje i praćenje partija na Evropskom pojedinačnom turniru, priroda u okolini samog kompleksa u Šumaricama i karate turnir koji se održavao u isto vreme.  

Pomenimo i interesantan članak, koji je objavljen nakon turnira, sa drugoplasiranom Dušankom, u kome je izrazila svoju nameru da stigne do majstorskog nivoa – radujemo se tom putovanju, i želimo joj puno uspeha. 

Tabele sa redosledom učesnika turnira će biti objavljna na europeangodatabase-u.