Aktivnosti u vreme pandemije – jun

Kao što ste možda ispratili u prethodnoj vesti, tokom juna je održano svetsko amatersko prvenstvo, reprezentacija Srbije se pobedom nad Italijom zadžala u grupi A, a osim toga odigrali smo i prvi turnir uživo ove godine. Pojedinačni kup Srbije je okupio više od dvadeset učesnika raznih uzrasta i kategorija, i podsetio nas je koliko je važno i drugačije igrati uživo.

Okupili smo se na starom mestu, u domu učenika “Patrijah Pavle”, nekadašnjem domu učenika srednje železničke škole. Vreme nas je poslužilo pa je većina igrača iskoristila klupe koje su bile ispred zgrade za igranje. Oni koji su igrali unutra nosili su maske, ali srećom nije bilo previše gužve, pa ni to nije teško palo. Igralo se šest kola, a prva tri mesta su zauzeli Dušan Mitić, Mijodrag Stanković i Miloš Bojanić. Tableu sa rezultatima možete pogledati na sajtu EGD-a.

Osim toga, održana je i izborna skupština saveza na kojoj je izabrano novo rukovodstvo – predsednik je Mihajlo Anđelić, potpredsednik Dragan Dubaković, a sekretar je  Miloš Bojanić. Dosadašnjem predsedniku – Mijodragu Stankoviću, zahvaljujemo se na predanom i vrednom radu, svakako i dalje računamo na njegovo iskustvo.

Čestitke novim funkcionerima, da budu odgovorni, inovativni i vredni.

Evropski Go kongres je otkazan, ali go dešavanja će biti i ovog leta. Ukoliko ste u prilii posetite neko od letnjih događaja: Summer Go Festival, Moyo Open 2021, Hungarian Go Camp 2021, Dutch Open.