Aktivnosti u vreme pandemije – mart

U martu smo se malo više pokrenuli. Dok vakcinisanje ide svojim tokom, i situacija sa koronom se (ne)menja, organizovali smo i odigrali prvi turnir ove godine. Onlajn naravno, i bez takmičarskog značaja – čisto kao zagrevanje za turnire koji predostoje u ovoj godini, od kojih će se sigurno neki igrati onlajn.

Na početku meseca reprezentacija je igrala protiv Mađarske – samo je na drugoj tabli Nikola Mitič zabeležio pobedu.

Nastavili smo sa aktivnostima u okviru pilot projekta “Veići za nastavnike”, održali smo drugo predavanje i poslali nekoliko kompleta go opreme u različite škole. Ono što malo usporava proces je preseljenje svih školskih aktivnosti na internet za učenike starijih razreda. Sve su prilike da ćemo morati malo bolje da se pozabavimo prilagođavanju materijala za online aktivnosti.

Što se tiče turnira – organizovali smo i odigrali  prvi turnir ove godine. Četrnaest učesnika, većina par kategorija oko 5k. Igralo se na OGS-u, prvi put po fišerovom podešavanjima za vreme. Bilo je iznenađenja, bilo je zanimljivih partija o čemu možete pročitati na stranicama turnira.

Od vesti iz evropskog go sveta izdvajamo Korona kup – treći put i osnivanje Go časopisa “European Go Journal” kojeg uređuje Artem Kačanovski iz Ukrajine. O detaljima vezanim za časopis pogledajte u tekstu koji je napisao za sajt EGF-a. Što se tiče korona kupa – iskristalisao se kao njabolje organizovan turnir u vreme pandemije sa solidnim novčanim nagradama i učešćem  400 učesnika.

I na kraju podsećanje – pomalo nezapažno je prošla vest iz februara – napravili smo PayPal nalog na koji je moguće uplaćivati donacije. Ukoliko želite da podržite rad saveza – sad imate način. Sredstva će biti utrošena pre svega na aktivnosti i sadržaje koji su usmeren na popularizaciji goa među školskom populacijom.

Pogledajte i par slika iz osnovne škole “Dositej Obradović” u Irigu.