Donacija RGF u spomen na Mijodraga Stankovića Keksa

Početkom aprila (06.04.2022.) stigla nam je dugoočekivana pošiljka iz Holandije. Kao donaciju Ruske Go Federacije(RGF), a u spomen na Mijodraga Stankovića Keksa dobili smo(GoSS): 11 tabli, i 7 setova kamenova sa odgovarajućim kutijama.

Uz asisteniciju Harija van DeKrota, deo opreme koji se nalazio u Evropskom Go Centru u Amsterdamu, a koji je kupila RGF stigao je do nas u vidu donacije. Zbog veoma prijateljskih i ličnih odnosa koje je Keks imao sa velikim brojem igrača iz Rusije i mnogobrojnih turnira na kojima je učestvovao zajedno sa ruskim takmičarima, kao i zbog učešća na Svetskom prvenstvu u Vladivostoku 2020. upravni odbor RGF-a je rešio da donira opremu u znak sećanja na Keksa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U ime Go saveza Srbije i u svoje lično ime, zahvaljujem se svima u Ruskoj Go Federaciji koji su omogućili ovu donaciju. Želim da dodam da su ruski igrači uvek dobrodošli u Srbiju, i da ćemo se potruditi da uspostavimo veze koje je Keks tako lako i uspešno stvarao. Svakako ćemo se nastojati da ovu donaciju iskoristimo na pravi način – doživljaj na važnijim turnirima će svakako biti poseban.

Posbno hvala Nataliji Kovalevoj, Viktoru Bogdanovu i Alekseju Lazarevom, Keksovim prijateljima.

Hvala i Hariju koji je omogućio da transport protekne bez problema.

Mihajlo Anđelić

Predsednik Go saveza Srbije