Evropski grand slam 2019

Najznačajniji evropski turnir, evropski Grand slam, i ove godine okupio je najjače igrače Go-a u Evropi.

Turnir u Berlinu održava se već 5 put za redom, prva nagrada je 10.000 evra, a i boduje se za napredovanje u sistemu evropskih profesionalnih Go igrača. Specifičan je po tome što se poziva 12 najboljih Evropskih igrača, kroz poseban sistem pozivnica i kvalifikacija. Detalje o samim propozicijama turnira možete videti ovde.

Pobednik je Mateuš Surma, za kog mozemo reći da je u pobedničkom nizu, ako uzmemo u obzir transatlantski profesionalni turnir, gde je ubelezio već 3 pobede. Kao što je već pomenuto Grand slam je specifičan i po tome što se posebno boduje za napredovanje u pro sistemu, pa se moze oćekivati da će Mateus uskoro postati igrač sa rangom profesionalnog 3 dana.

Posteri Evropskih profesionalaca

Drugi je bio Artem Kačanovski, a treci Ilja Šikšin. Poznavaocima Evropskog Go-a, imena svih učesnika su dobro poznata, pa se moze reći da nema prevelikih iznenađenja na ovom turniru i da zaista nijanse odlučuju plasman u prva tri mesta.

Dušan i Nikola Mitić su se kvalifikovali i ove godine, ali nažalost, nisu uspeli da prođu dalje od prve runde. Čini se da je borba za plasman u prvi deo tabele svake godine sve teža.

Pogledajte i Artemove utiske sa turnira, kao i snimak iz finala. 

 

Watch LIVE: Final, 2019 European Go Grand Slam Yike Cup in Berlin, Germany – Mateusz Surma 2p (Poland) vs. Artem Kachanovskyi 2p (Ukraine) from EuropeanGoFederation on www.twitch.tv

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.