Evropsko timsko prvenstvo 2019/2020

Od prvog oktobra prošle godine (2019) igralo se 10. Pandanet Evropsko timsko Prvenstvo. Sam koncept evropskog timskog takmičenja je stariji od toga, ali od 2010. se turnirski deo igra online na pandanet serveru, a finale najboljih timova iz A grupe na Evropskom Go Kongresu (koji se ove godine neće održati zbog pandemije). 

Takmičenje je ove godine imalo 37 zemalja učesnika, raspoređenih u 4 grupe (od najjače A, do najslabije D). Ono što je za Srbiju značajno jeste da se posle nekoliko godina naš tim izborio za prvu poziciju u grupi B, čime je stekao pravo da sledeće sezone nastupa u najjačoj A grupi (iz koje ispadaju poslednje dve ekipe). U 9 rundi naša ekipa koju predvode braća Mitić, ostvarila je skor od 6 pobeda, 2 nerešene partije i jednog poraza. 

Svima koji su učestvovali u mečevima za reprezentaciju čestitamo prolaz među 10 najboljih ekipa Evrope – uživajte u postignutom, boravak u A ligi će da bude vrlo izazovan. A mlađim igračima kojima treba motivacije za napredak i rad – poručujemo da vredno treniraju – trebaju nam mlade snage poput Mihaila Jaćimovića, koji će održavati kontinutitet i unositi novi duh i motivaciju za borbu sa najboljim ekipama Evrope. 

Svakako treba pomenuti, i zahvaliti, platformi Pandanet (potražite njihovu mobilnu aplikaciju), koja sponzoriše ovu ligu sa značajnim novčanim sredstvima, ali i promoviše timski duh i igranje, kako u Evropi, tako i u  Severnoj i Južnoj Americi, gde se dešava novo otkrivanje Goa širom kontinenta.

U ovo vreme prelaznog stanja i neizvesnosti posle prvog talasa pandemije, treba biti posebno savestan i obazriv – čuvajte se i igrajte Go – internt serveri, kao Pandanet, vam omogućavaju da igrate sa ljudima iz celog sveta u bezbednosti vašeg doma. 

A pogledajte i partiju sa prve table iz poslednjeg kola između Dušana Mitića (beli) i Vladasa Zaleskasa (crni)