Počelo 36. svetsko amatersko prvenstvo

Nagrade za tri prvoplasirana goaša u Bangkoku

Nagrade za tri prvoplasirana goaša u Bangkoku

Juče je počelo svetsko amatersko prvenstvo (WAGC) u Gou. WAGC se igra četiri dana, od 7.-10. juna, u osam kola. WAGC se po prvi put igra u Bangkoku, na Tajlandu, a na daleki put je otišao i predstavnik Srbije, Mitić Dušan, i posle dva dana borbe, na polovini turnira zauzima odličnu 7. poziciju na tabeli sa tri pobede iz četiri kola.

Organizatori prenose 7 partija u svakoj rundi, preko Pandanet servera. U četvrtom kolu, odigranom danas, su prenosili ubedljivu Dušanovu pobedu nad igračem iz Malezije. U prva četiri kola Dule nije imao nimalo lak žreb, ali je ipak uspeo da zabeleži tri pobede i trenutno se ispred njega na tabeli, od igrača van dalekog istoka, nalazi samo Pal Baloh, mađarski predstavnik, sa istim brojem pobeda. U prvom kolu je savladan predstavnik Danske, u trećem Holandije i u četvrtom Vijetnama. Jedini poraz je došao protiv zvaničnog predstavnika Kine, koji je jedan od glavnih favorita za titulu.

Svakoga dana se igra po dva meča. Prvi meč dana počinje ujutru u 4:30 po srednje evropskom vremenu, a drugi meč u 8:30. Skoro je sigurno da će prenositi Duletovu partiju, pa možete da je pratite ako budete budni u to vreme.
Moguće je i pratiti video prenos prve table na Youtube-u. Tabelu i rezultate, kao i .sgf fajlove partija koje su prenošene možete videti ovde

Najbolji rezultat koji je predstavnik Srbije imao na WAGC je sedmo mesto Dušanovog rođenog brata, Nikole, pre dve godine. Nikola Mitić je bio sedmi na tabeli sa šest pobeda iz osam kola. Videćemo može li Duleda nadmaši svog brata…

Leave a Reply

Your email address will not be published.