Protiv Holandije do prve pobede

pandanet_logo_300x204U sklopu A lige Pandanet timskog prvenstva Evrope, Srbija je u četvrtom kolu zabeležila prvu pobedu u ovoj sezoni. Posle tri startna poraza, naši goaši su savladali Holanđane sa 3-1. Pobede su ostvarene na prvoj, trećoj i četvrtoj tabli.

Posle tesnih poraza od Rusa, Čeha i Rumuna, uspeli smo da dođemo do prvih bodova u najjačoj A ligi evropskog timskog prvenstva. Sastav Srbije za ovaj duel su činili Dušan Mitić, Lazar Manojlović, Mijodrag Stanković i Mihailo Jaćimović.

U preostalih pet kola sledi borba za opstanak u A ligi, mada uz malo sreće bi moglo da se desi i da se borimo za mesto na završnom turniru ekipnog prvenstva Evrope. U prva tri kola smo igrali protiv nekih od najvećih favorita za osvajanje titule i tada smo u nekim duelima nesrećno izgubili, pa ako se malo te sreće vrati, nada će postojati.
U dosadašnjem takmičenju smo rezultatski najjači bili na prvoj tabli, sa 3 pobede iz četiri partije, dok je najslabija bila druga tabla koja još uvek nije zabeležila pobedu.

Najbolje četiri ekipe posle ligaškog dela se plasiraju na završni turnir koji će se ove godine odigrati u St. Petersburgu, pred početak EGC-a, dok poslednje plasirana ekipa u ligaškom delu ispada u B ligu, a pretposlednja ekipa igra baraž sa drugoplasiranom ekipom iz B lige.

Svi rezultati i tabele mogu se videti na sajtu Pandaneta, glavnog sponzora ekipnog prvenstva Evrope. Naredno kolo je planirano za 9. februar i ekipa Srbije se sastaje sa Fincima i posle tog meča će biti jasnije ima li ikakvih šansi za naš tim da se bori za završni turnir ili će se ipak boriti do kraja za opstanak u A ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.