Sjajni rezultati srpskih goaša u Vatra Dorni

SEYGORumunski Karpati su mesto gde se početkom februara skuplja veliki broj nekih od najjačih i nekih od najmlađih igrača goa u Evropi. Sada već tradicionalni zimski festival goa u Vatra Dorni je održan od 3.-10. februara. Festival je imao 200 učesnika za 7 dana .

Prva polovina festivala je rezervisana za najmlađe igrače i prvi turnir SEYGO tura za 2019. godinu je privukao 120 juniora u 4 kategorije (U12, U16, U20 i grupa početnika). SEYGO tur je novo takmičenje namenjeno najmlađim igračima goa u Evropi. Više o ovom takmičenju možete pročitati na SEYGO strani.

Dušan Mitić

Druga polovina festivala je namenjena nacionalnim prvenstvima Rumunije u različitim kategorijama, ali i velikom internacionalnom turniru Vado Kup, koji se održava po drugi put i ponovo je privukao neke od najjačih igrača Evrope, kao i Kineske igrače.

U 138 goaša iz 12 zemalja, koliko je učestvovalo na Vado Kupu, bilo je i 4 goaša iz Srbije. Srpski igrači su odigrali izuzetan turnir u veoma jakoj konkurenciji i, nadamo se, najavili odličnu godinu za srpski go.
Titulu je odbranio Poljak Mateuš Šurma sa 5 pobeda iz šest odigranih kola, koliko je imao i Dušan Mitić, ali je slabiji sos uticao da Dušan završi na trećem mestu. Između njih, sa istim brojem bodova, se našao još jedan poljak Stanislav Frejlak, koji je jedini uspeo da savlada šampiona, ali ni to nije bilo dovoljno za titulu.
I ostali naši igrači su imali veoma zapažene rezultate. Nikola Mitić je sa poenom manje od vodeće trojke osvojio šesto mesto, Dragan Dubaković je sa 5 pobeda došao do 14. mesta, a Aleksandar Milošević je zauzeo 37. mesto sa 4 pobede iz šest partija. Plasman svih igrača možete videti ovde

 

Sledeći veliki turnir na kome će učestvovati naši takmičari će biti Grand Slam kvalifikacije, koje će se održati u Bratislavi 14. i 15. marta, a samo dve nedelje kasnije će se održati Niš Open turnir na kome se očekuje više od 100 takmičara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.