Srbija na čelu lige B

Posle šestog kola Pandanet ekipnog prvenstva Evrope, Srbija vodi na tabeli lige B sa istim brojem kao i Austrija, ali većim brojem dobijenih partija. U poslednjem kolu je dobijena ekipa Norveške sa ubedljivih 4-0. U naredna dva kola se odlučuje koje dve ekipe će zauzeti prva dva mesta koja vode u borbu za A ligu.

Srbija i Austrija imaju po 10 bodova i u najboljoj su poziciji pre odlučujućih mečeva. Belgija i Švedska imaju po dva boda manje, dok je Turska na petom mestu sa 7 bodova. Čini se da ostale ekipe nemaju šanse da se uključe u borbu za jedno od prva mesta koja vode u kvalifikacije za finalni turnir Pandanet ekipnog prvenstva Evrope i daju šansu za plasman u A ligu u narednoj sezoni.

Posle narednog kola bi moglo da se zna mnogo više. Austrija igra protiv Belgije, dok će Srbija domeriti snage sa Švedskom. U slučaju pobeda Austrije i Švedske, već posle sedmog kola bi se znalo da su Austrija i Srbija na prvom i drugom mestu. Dok bi u obrnutom slučaju sve bilo otvorenog do poslednjeg kola. Sedmo kolo će se odigrati 19. marta.

Posle Švedske, Srbija će igrati sa Turskom i Danskom i u slučaju da se sve završi kako se svi nadamo, učestvovaće na kvalifikacijama koje će se održati na Paliću sredinom Juna, uz još 5 ekipa iz A lige.
Kvalifikacije će se igrati u dve grupe po 6 timova. 5 timova iz A lige, po dva tima koja zauzmu od 1-4. mesta posle ligaškog dela, dva tima od 5-8. mesta i jedan tim koji će završiti na poslednja dva mesta A lige. Najbolje dva tima iz ligaškog dela takmičenja, u svakoj grupi, će kvalifikacije startovati sa 2 boda, naredne dve sa 1 bodom i poslednje dva tima bez bodova. Sigurno je da će Srbija, ako se nađe na kvalifikacijama, startovati bez bodova i cilj ove godine je da se izbegne poslednje mesto u kvalifikacionoj grupi jer poslednje mesto vodi u B ligu. Prva dva mesta vode na finalni turnir u Brisel, dok ostala mesta obezbeđuju mesto u A ligi naredne sezone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.