Aktivnosti u vreme pandemije – februar

Februar nije bio tako uzbudljiv kao prethodni meseci, ali daleko od toga da nije bilo dešavanja. Korona i dalje traje, dešavanja su i dalje virtuelna. 

Kao što smo pominjali prošlog puta – februarski izazov za igranje na zapadnim serverima je prošao i sad čekamo rezultate. Barem četvoro igrača iz Srbije je učestvovalo, a kako se rangiraju – videćemo posle rezultata. Čini se da većina nije uspela da odigra propisanih 100 partija tokom februara.

Od zvaničnih turnira – najvažnije je reprezentativno timsko evropsko takmičenje. Posle solidnih januarskih mečeva i 2-2 protiv Rumunije, u petom kolu je bilo lošije protiv Poljske – jedna pobeda. U tesnoj, borbenoj i donekle neizvesnoj partiji – Miloš je trijumfovao. Čini se da se Miloš Bojanić vraća u formu – dve uzastopne pobede u zadnja dva meča.

 

A završeno je i juniorsko prvenstvo Evrope. Ekipa Rusije već dugi niz godina je u vrhu juniorskog goa, pa ne treba da čudi ni ovogodišnje prvo mesto. Ono što je donekle iznenađenje – jeste drugo mesto Velike Britanije, nadamo se da je to najava povratka jakih igrača sa ostrva – dugo ih nije bilo. Treće mesto zauzele su komšije Rumuni, a četvrto Francuzi.  Reprezentacija Srbije je igrala u nešto izmenjenom sastavu, pa su priliku dobili i nešto manje iskusni igrači. Zadnje mesto na tabeli, govori nam da ima dosta prostora za napredak, ali i da treba dosta da se radi da bi mogli da budemo konkuretni srednje razvijenim go zemljama. Mladim takmičarima više sreće sledeći put uz poruke da ne odustaju. 

i za kraj, ali ništa manje važno, počeo je i drugi ciklus predavanja našeg pilot projkta Go u školama  – predavanja za nastavnike. Interesovanje je bilo veće nego prethodni put, a nadamo se da će entuzijazam potrajati i da ćemo imati prilike da planiramo i neka školska takmičenja i druženja u budućnosti. Naslovna slika je iz škole “Veljko Vlahović” iz Novog Sada.

 

Pred nama je i treći korona turnir, kao i Pariski open – pa ako ste se uželeli igranja ili gledanja – ispratite ove turnire.

Još jedna novost, koja nije iz februara je stranica za doniranje. Ukoliko ste u prilici i želite da pomognete rad saveza i naše akcije za širenje Goa – priključite se. Uz pomoć PayPal platforme sada možete direktno donirati i biti uključeni u širenje i razvoj Goa.