Upoznavanje sa Go-om za predavače u školama – drugi put

Krajem novmbra prošle godine, pokrenuli smo projekat koji za cilj ima da upozna nastavnike sa Veićijem. Pisali smo u novembru o prvim utiscima i iskustvima dece iz Rume i Smederevske palanke, o čemu više možete videti ovde.
Pozivamo vas da se prijavite i saznate više o Gou.

Cilj projekta

Cilj nam je da ovim projektom dospemo do što više predavača u školama i da postane deo naših redovnih aktivnosti (da se održava bar dva puta godišnje).

Hteli bi smo da učetelji(ca)ma, nastavnicama i nastavnicima pokažemo da su osnove igre vrlo jednostavne i da je učenje nove igre može biti zabavno i interesantno. Želimo da deca i mladi saznaju za igru, te da se određen broj njih okuša u igranju na internetu, a da se najuporniji i najupornije – jednog dana i takmiče.

Publika

Namenjeno je za predavče u školama koji rade sa decom uzrasta 8+ godina (bitno je da znaju da matematičke operacije, i da mogu da se snalaze sa koordinatnim sistemom).

Faze projekta

Projekat bi se sastojao iz nekoliko faza:

  1. prijava predavača (popunjavanjem forme ispod)
  2. kratka obuka za predavače o igri, materijalima za rad, ključnim stvarima na koje treba da obrate pažnju
  3. slanje opreme za igranje i nastavu posle 4. časa
  4. održavanje ukupno 8-10 časova od 20-ak minuta (jedan ili dva nedeljno); za starije časovi mogu trajati 30 – 40 minuta
  5. igranje partija na internetu i slušanje zajedničkih predavanja
  6. dodela certifikata i diploma najboljima (učenicima i predavačima)

Poziv

Smatramo da ova igra ima mnogo toga da ponudi mladima – misteriju i otkrivanje, zabavu, zagonetke, kontakt sa dalekim kulturama. Iako se sastoji od jednostavnih elemenata, Go može biti veoma komplikovan i izazovan – no, bez obzira na to – svako može da ga igra i da uživa u njemu. 

Još jednom, želimo da se deca i mladi, igraju goom i da zaigraju go, bez obzira na uzrast, pol, veru, naciju, da li žive u selu ili gradu – smatramo da svako može da igra ovu igru

Prijava 

Rok za prijavu je 20 februar – uvodno predavanje/radionica za nastavnike će se održati krajem februara, početkom marta. 

Inače, Go je prepoznat kao sportska vannastavna aktivnosti u Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, trudom profesorke Mirjane Rašić Mitić i članova Go Kluba Pro-GO