Uspomena na Mijodraga Stankovića Keksa

Umro je Mijodrag Stanković Keks – nezamenljiva osoba u Go zajednici Srbije. Jedan od onih koji su živeli za Go; do samog kraja. Ali ne samo to – napustila nas je svestrana osoba širokog obrazovanja i još šireg osmeha, pomalo prgava i mnogo više druželjubiva. 

Ostavio je nemerljiv pečat na svima nama, kroz svoj odnos prema igri, ostalim igračima i prijateljima (velika većina igrača sa kojima se susreo je imala tu čast i zadovoljstvo da nazove Keksa prijateljem i da se nazove Keksovim prijateljem). Učio nas je fer pleju, ozbiljnošću i posvećenosti u radu, i utabao je staze kojima treba dalje ići. 

Igrač, šampion, pobednik, veliki majstor ove igre, kapiten, trener, selektor, predsednik… jasno je da je sa njegovim odlaskom gubitak Go zajednice nenadoknadiv. I to ne samo u Srbji.

Nama ostaje da ga se sećamo i da svojim radom uradimo bar delić onoga što je on postigao.

Slava mu, neka poređa svoju savršenu partiju u večnosti i uspomeni koja mu predstoji.

Saučešće porodici: Luki, Gordani i Miroslavi. 

 

 

 


It’s an immense loss for all of us, Go players in Serbia – in a way, he is/was an irreplaceable figure in every aspect of Go activities in Serbia. 
He was a very charismatic person, with great respect and dedication for the game – he had lived Go and for the Go. Player, champion, the great master of this game, captain, coach, manager, president…  With his passing, the Go community suffers a lot – Immensely.
 
He is survived by his son Luka, sister Gordana and wife Miroslava.
 
May he rest in peace.